Welke powerbank kopen voor jouw toestel?

Powerbank kopen

Welke powerbank kopen? Het is een vraag die bijzonder veel mensen zich stellen. Deze vraag is ook niet meer dan terecht, want er dient rekening te worden gehouden met een zeer groot aantal verschillende factoren. Denk op dit vlak bijvoorbeeld niet alleen aan de capaciteit waar de powerbank over dient te beschikken, maar ook aan het toestel waarbij ze zal worden toegepast.

Wil je graag een powerbank kopen, maar is het voor jou niet meteen duidelijk welke van de verschillende exemplaren op de markt het interessantst is voor jouw situatie? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de interessante tips die op deze pagina worden gegeven.

Een powerbank kopen voor je smartphone

Het merendeel van de mensen die een powerbank willen kopen doen dit omdat ze overal en altijd de mogelijkheid willen hebben om gebruik te kunnen maken van hun smartphone. Voor een smartphone geldt dat een powerbank aan te raden is met een minimale capaciteit van 5000 mAh.

Door gebruik te maken van een dergelijke powerbank heb je de mogelijkheid om je smartphone niet één, maar wel meerdere keren op te laden. Uiteraard zou je er voor kunnen kiezen om een powerbank met een lagere capaciteit in huis te halen, maar dan loop je het risico dat je, je smartphone er niet volledig mee kan opladen. De capaciteit van het merendeel van de hedendaagse smartphone-accu’s is dan ook gelegen tussen de 2000 & 3000 mAh.

Hier vind je een overzicht van alle powerbanks geschikt voor smartphone

Een powerbank kopen voor je tablet

Ben je niet meteen op zoek naar een powerbank om je smartphone mee op te laden, maar neem je, je tablet erg vaak mee onderweg? Is het voor jou bovendien van belang dat je tablet altijd blijft werken, ook bij intensief gebruik? In dat geval geldt het advies om te kiezen voor een powerbank die over een minimale output van 2 ampère beschikt. Dit is van belang omdat het opladen van je tablet anders een behoorlijke hoeveelheid tijd in beslag zou nemen.

Daarnaast is er een minimale capaciteit aan te raden van 7500 mAh. Net zoals bij een smartphone het geval is kan je er ook voor een tablet voor kiezen om genoegen te nemen met een beperktere capaciteit, maar dan is de kans bestaande dat je tablet niet volledig kan worden opgeladen.

Hier vind je een overzicht van alle powerbanks geschikt voor tablet

Een powerbank kopen voor je smartwatch

Zens Apple Watch/iPhone Powerbank Zwart

Met deze QI lader laad je ook je smartwatch op

Een powerbank Action of een ander exemplaar kopen voor je smartwatch. Dit toestel is ongetwijfeld het eenvoudigst om een powerbank voor te bestellen. Dat heeft uiteraard alles te maken met de beperkte eigenschappen van de accu van een smartwatch. In principe is het dan ook mogelijk om ze op te laden met behulp van elke capaciteit van powerbank die op de markt is terug te vinden.

Hou hierbij wel rekening met het feit dat een hogere stroomsterkte er voor kan zorgen dat je smartwatch in sneltempo kan worden opgeladen. Tot slot nog een belangrijk aandachtspunt. Verschillende smartwatches die tegenwoordig op de markt zijn terug te vinden kunnen uitsluitend draadloos worden opgeladen. Indien dat eveneens geldt voor jouw exemplaar is een gewone powerbank kopen uiteraard vrij nutteloos.

 

Een powerbank kopen voor je laptop

Heb je een laptop en maak je daar veelvuldig onderweg gebruik van? In dat geval zal je moeten uitkijken naar een powerbank met een minimaal vermogen van 12.500 mAh. Je dient er bovendien rekening mee te houden dat je voor het opladen van een laptop een powerbank nodig hebt die hier specifiek voor is gemaakt.

Daarbij geldt, hoe groter de capaciteit, hoe beter. Dit heeft alles te maken met het feit dat een laptop uiteraard een behoorlijk grote verbruiker van stroom is. Het wordt bovendien aangeraden om rekening te houden met een minimale output van 2,4 ampère.

Hier vind je een overzicht van alle powerbanks geschikt voor laptop

Powerbank vergelijken is een must!

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat er tegenwoordig zeer veel verschillende powerbanken op de markt zijn terug te vinden. Je toekomstige powerbank vergelijken vooraleer deze aan te kopen is dan ook altijd aan te raden. Alleen op deze manier zorg je er niet alleen voor dat je powerbank België perfect geschikt is voor het doel waarvoor je deze wenst te gebruiken, daarnaast kan ook de kostprijs veelal sterk worden beperkt.

Kiezen voor een powerbank Action is bovendien lang niet altijd de meest optimale keuze. Een dergelijke powerbank mag dan wel voordelig zijn, ze is een stuk minder kwalitatief in vergelijking met menig aantal andere exemplaren die op de markt terug te vinden zijn.

Solar powerbanks? Leuk voor op vakantie en festivals!

Xtorm (A-Solar) Magma Solar Power Bank 3000 mAh

Xtorm (A-Solar) Magma Solar Power Bank

Tegenwoordig bestaan er ook zogenaamde solar powerbanks. Stel je, je de vraag welke powerbank kopen voor op vakantie of het festivalterrein? Dan kan een solar powerbank wel eens de oplossing bieden. Een dergelijke powerbank werkt volledig op zonne-energie wat er voor zorgt dat er geen stroom van het stroomnet is vereist. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de zon schijnt. Toch is dit een leuk toestel om te gebruiken tijdens een warme, zonnige zomer!

Draadloze powerbanks

Xtorm (A-Solar) Wireless Powerbank 8.000 mAh

Xtorm (A-Solar) Wireless Powerbank (Met Qi)

Het antwoord op de vraag; “welke powerbank kopen” wordt nog iets lastiger gemaakt door het feit dat er tegenwoordig ook draadloze exemplaren op de markt zijn terug te vinden. Een draadloze powerbank is interessant wanneer je bijvoorbeeld over een smartphone beschikt die Qi-compatibel is. Ook indien je de eigenaar bent van een Qi-compatibele hoes kan het aan te raden zijn om een draadloze powerbank te kopen. Op deze manier beschik je namelijk overal en altijd over de mogelijkheid om je smartphone draadloos op te laden. Dit komt het gebruiksgemak uiteraard alleen maar ten goede!

 

Kies voor een powerbank met een optimale kwaliteit!

Die voordelige powerbank Action mag dan op het eerste zicht zeer interessant zijn, toch is het aan te raden om één keer iets meer geld uit te geven voor een echt kwalitatief exemplaar. Een echt kwalitatieve powerbank kopen zorgt er namelijk voor dat je er werkelijk jaren genot aan kan beleven. Dat geldt vaak niet voor de merkloze exemplaren die ook nog eens een bepaald veiligheidsrisico met zich meebrengen. Een powerbank vergelijken vooraleer tot aankoop over te gaan is dan ook absoluut een aanrader.

Bekijk ons assortiment aan powerbanks

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0