Op deze manier houd je je smartphone batterij echt gezond!

Nagenoeg alle toestellen die tegenwoordig op de markt zijn terug te vinden beschikken over herlaadbare batterijen. Bij een niet onaanzienlijk aantal van deze toestellen is het niet mogelijk om de batterij te vervangen. Dat kan vervelend zijn, want batterijen staan er om bekend na verloop van tijd aan capaciteit in te boeten.

Die ene smartphone waar je vroeger nog probleemloos 3 dagen mee kon werken helpt je op vandaag dan ook waarschijnlijk zelfs de dag niet meer door. Een groot aantal van de capaciteitsproblemen waar mensen mee geconfronteerd worden zijn perfect te voorkomen. Foutief opladen zou er namelijk voor meer dan 70 procent van aan de basis liggen. Hoe je dit kan voorkomen en hoe je jouw batterijen met andere woorden echt gezond kan houden, lees je in dit interessante blogartikel!

Connecteer je batterij met een stroombron wanneer mogelijk

iPhone PowerbankOm er voor te zorgen dat je batterij geen onnodige cycli doorloopt en daardoor dus de capaciteit wordt aangetast kan het interessant zijn om deze bij gebruik regelmatig te connecteren met een stroombron. Ga je muziek luisteren met je smartphone of onderweg een filmpje kijken? Dan kan een smartphone powerbank kopen en daar je toestel aan hangen een oplossing zijn.

Ook wanneer je, je toestel thuis gebruikt als afspeelapparaat kan deze even in de dock plaatsen interessant zijn. Let wel, altijd je toestel aansluiten op netstroom wanneer ze iets intensiever wordt gebruikt is ook niet de bedoeling. Wissel dus af en verzeker je op die manier van een aanzienlijke langere levensduur van je batterij(en).

Gedeeltelijk versus volledig opladen

Een Powerbank kopen kan uiteraard de oplossing bieden voor toestellen die het niet zo lang meer volhouden op hun batterij, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Er doen wat dit betreft erg veel geruchten de ronde over hoelang je nu precies je batterij moet opladen en of je ze nu volledig of slechts gedeeltelijk moet laten leeglopen. Eigenlijk is het enige juiste antwoord dat dit tegenwoordig niet zoveel meer uitmaakt. Bij de huidige lithium-ionbatterijen wordt de ontlading volledig geregeld door interne circuits.

Dat was vroeger bij de NiCd-batterijen niet het geval. Dit betekende dat ze na het volledig leeglopen niet altijd terug wilden opladen, maar dat geldt dus niet voor de lithium-ionbatterijen waar toestellen vandaag de dag gebruik van maken. Elke batterij beschikt echter over een bepaalde levenscyclus en die neemt nu eenmaal af door gebruik.

Het betreft hier een natuurlijk proces waar je helaas niet zo heel veel tegen kunt ondernemen. Een powerbank kopen kan dus een goed idee zijn voor wie zijn smarphone batterij in topconditie wenst te houden.

Tags:

Gepassioneerd door technologie, mede-oprichter van Apple Nieuws Vlaanderen. Oprichter van MacKopen.be & Powerbankkopen.be, verslaafd aan technologienieuws. Helpt graag mensen met vragen op technologisch vlak

We horen graag je mening:

Laat een reactie achter

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0