Hoe energie besparen met je smartphone?

Een powerbank kopen is voor veel mensen nog de enige mogelijkheid om de volledige dag door van hun favoriete smartphone gebruik te kunnen maken. Dat is vervelend, maar vaak kan er vrij eenvoudig iets aan worden gedaan.

Door rekening te houden met de bijzonder interessante tips uit dit artikel is het dan ook mogelijk om heel wat energie te besparen tijdens het gebruik van je smartphone.

Hou rekening met je actieve verbindingen

Eén van de belangrijkste energieverbruikers zijn de verbindingen waar je smartphone gebruik van maakt. Voorbeelden op dit vlak zijn bluetooth, maar ook NFC. In principe wordt het aangeraden om ook je WiFi verbinding uit te schakelen indien je deze niet gebruikt. Maar dat kan tricky zijn.

Sluit applicaties af wanneer je ze niet gebruikt

Kenmerkend voor de platformen die op vandaag op de markt zijn is dat ze heel wat applicaties op de achtergrond laten draaien. Dat merk je als gebruiker lang niet altijd, tot je batterij in sneltempo wordt leeggetrokken. De applicaties die je niet (meer) gebruikt daadwerkelijk afsluiten zal een positieve impact hebben op de gebruiksduur van de batterij.

Let op met locatie-instellingen

Schakel je de locatie-instellingen niet uit? Dan heb je maar beter een powerbank bij de hand! Vooral bij Android toestellen zorgt deze geactiveerde functie er voor dat er heel wat van je batterijduur verloren gaat. De locatie-instellingen uitschakelen kan je dus heel wat voordeel opleveren. Uiteraard is dit niet alleen bij Android toestellen van toepassing.

Pas je de timeout van je scherm aan

Van alle onderdelen waar je smartphone over beschikt is het scherm de grootste energievreter. Door het zo laag mogelijk houden van de timeout van je beeldscherm zal je merken dat je veel langer van je smartphone gebruik kan blijven maken.

Maak gebruik van energiebesparende app’s

Er zijn door de jaren heen verschillende app’s op de markt verschenen die helpen om je smartphone heel wat energiezuiniger te maken. Een bekend voorbeeld van een dergelijke app is Greenify. Android gebruikers zouden er eventueel ook voor kunnen kiezen om Doze te gebruiken. Door het inzetten van dergelijke applicaties worden overbodige processen afgesloten of in slaapstand gezet en dat komt de accuduur van je smartphone zeker en vast ten goede.

Gepassioneerd door technologie, mede-oprichter van Apple Nieuws Vlaanderen. Oprichter van MacKopen.be & Powerbankkopen.be, verslaafd aan technologienieuws. Helpt graag mensen met vragen op technologisch vlak

We horen graag je mening:

Laat een reactie achter

Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0